Una mirada infantil cap a la psicologia

blog_copc

Mitjançant el dibuix, l’infant representa el que coneix, el que imagina, i el que sent en relació al món del què forma part.

Si ens demanéssim que dibuixéssim un psicòleg… com ho faríem? Quina imatge té la població del treball del psicòleg? Quina imatge tenen els infants dels psicòlegs? Potser continuem pensat que la necessitat d’assistir al psicòleg implica bogeria?

Aquestes i moltes altres qüestions ens van sorgir quan, en el marc de la celebració del 25 aniversari de la Delegació del Col·legi de Psicòlegs de Girona, es va proposar recollir una mostra de dibuixos de psicòlegs realitzats per infants. Llavors, teníem més preguntes que respostes…: Si demanem als infants que dibuixin a un psicòleg com ho faran?

 

blog_copc_2Aquest dibuix m’ha costat molt”, va escriure un nen de 6 anys darrera del seu dibuix. Ens ho imaginem… potser només ell va a escriure-ho però la dedicació, els detalls, els colors, i la quantitat de dibuixos que vam rebre per aquest estudi dóna compta de l’esforç realitzat per tots els infants que hi van participar en la mostra de “Dibuixa un psicòleg o psicòloga treballant”.

Per això, volem agrair públicament, en primer lloc als infants que ens van ajudar amb els seus dibuixos, als seus pares i mares que van donar el seu consentiment, a l’Equip Directiu i docent de l’escola CEIP Pedralta, i a la Junta Directiva i treballadors/es de la Delegació de Girona

Podeu llegir l’article sencer al blog de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya del Col·legi Oficial de Psicòlegs per tot el suport per la realització d’aquest estudi.

Cliqueu per accedir a l’article sencer